Меню

Блог

Как да използвате OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки + примери за добри скенери 04.05.2023 18:35:17

Как да използвате OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки + примери за добри скенери

OBD2 скенерът е един от най-полезните съвременни автодиагностични инструменти. Използва се изключително лесно, а в същото време дава изчерпателна информация за състоянието на вашия автомобил.

Той се свързва с колата чрез конектор за диагностична връзка по един от следните начини: чрез кабел, Bluetooth или WiFi. Така, достъпвайки до системите на превозното средство, вие имате възможност да сканирате всеки диагностичен код за грешка, да изчистите грешките и да получите съвети за подобрение на системите.

В настоящата статия ще дадем кратко ръководство за използването на този тип скенери за автодиагностика, както и примери за няколко от качествените устройства за OBD2 диагностика.

Нека преди да започнем да направи няколко уточнения:

  • Каква е разликата между OBD и OBD2 скенер? OBD2 устройство или инструмент за сканиране е по-напреднала част от технологията в сравнение със скенера OBD1. Основна разлика е, че OBD1 скенер се нуждае от кабел за свързване, докато OBD2 устройство може да бъде свързано чрез Bluetooth или WiFi. Също така инструментът за сканиране OBD2 поддържа автомобили, произведени през 1996 г. и след това, докато инструментът за сканиране OBD1 е съвместим с автомобили, произведени само през и преди 1995 г. Ето защо OBD2 скенерът е по-стандартизиран от OBD1 скенера.
  • Какви са различните видове OBD2 скенери? Налични са различни видове четци на OBD2 диагностични кодове. Те обаче се категоризират главно в два вида:
    • Четец на кодове - Четецът на OBD2 код е достъпен и лесно достъпен. Позволява ви да прочетете всеки код за грешка и да го изчистите. OBD2 кодовият четец обаче не е най-модерният диагностичен инструмент, така че не може напълно да поддържа специфични за производителя OBD кодове.
    • Инструмент за сканиране - Инструментът за сканиране е усъвършенстван инструмент за диагностика на автомобили, който обикновено е по-скъп от четец на кодове. Освен това има много повече функции от четец на диагностичен код. Например инструментът за сканиране осигурява достъп до записани данни, които можете да възпроизвеждате на живо. Той дори чете производителя на превозното средство и подобрените диагностични кодове, за разлика от четеца на кодове. Някои инструменти могат да имат дори диагностично оборудване като мултиметри или обхвати.
  • Какво трябва да имате предвид, когато купувате OBD2 скенер? Първо и най-важно, потърсете OBD2 скенер с най-новата технология за съвместимост с вашето превозно средство. Освен това, усъвършенстван четец на OBD2 код или инструмент за скенер ефективно ще открие и опише проблемите с вашия автомобил. Второ потърсете OBD 2 скенер, който е удобен за потребителя. Приятелският и интуитивен потребителски интерфейс ще ви помогне лесно да навигирате и четете OBD кодовете. Също така, ако търсите ръчен скенер, уверете се, че размерът е компактен и лесен за работа.

Използване на OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки

1. Намерете конектора за диагностична връзка

Ако вашият автомобил е произведен след 1996 г., той разполага с конектор за диагностична връзка (DLC) или OBD2 порт. Той представлява 16-пинов конектор, разположен от лявата страна на таблото под кормилната колона, като обикновено е покрит с капак. В случай, че не можете да намерите OBD2 порта, винаги можете да потърсите информация за устройството на вашия модел автомобил.

2. Свържете вашия OBD2 код четец или скенер към DLC

След като намерите DLC, задължително се уверете, че двигателят е изключен. Включете края на инструмента за сканиране OBD2 в конектора за диагностична връзка посредством OBD2 съединителен кабел. Ако притежавате Bluetooth OBD2 скенер, тогава директно поставете скенера в OBD2 порта.

Не забравяйте да се запознаете с инструкциите за употреба на скенера относно това дали трябва да държите колата включена или в неактивен режим след свързване към DLC. Тази стъпка е важна, защото ако допуснете грешка тук, можете да повредите инструмента за сканиране. Когато сте изпълнили тези стъпки правилно, вашият скенер ще може свободно да комуникира с компютъра на автомобила.

След това потвърдете връзката с OBD2 системата, като проверите за съобщение на OBD2 скенера.

3. Въведете исканата информация на екрана на скенера

Както всеки автомобил, така и вашия има идентификационен номер на превозното средство (VIN). В зависимост от модела на вашия OBD2 скенер, най-вероятно ще трябва да въведете своя VIN, за да може да се генерира OBD2 код.

Скенерът за кодове може също да поиска други подробности като вашия двигател и тип модел, за да сработи правилно.

* Къде можете да намерите VIN? Обикновено той е изписан на стикер в долния ъгъл на предното стъкло от страната на водача. По-рядко може да се намира под капака до резето или в предния край на рамката на автомобила.

4. Достъп до менюто на скенера за OBD кодове

След като сте въвели всички необходими данни и автомобилът ви е свързан с устройството за автодиагностика, отидете на екрана с менюто на скенера на кодове, за да изберете от коя от системите на автомобила искате да започнете проверката.

Когато изберете система, скенерът ще може да показва всеки активен и чакащ код.

* Каква е разликата? Ако кодът е активен, ще се задейства светлината за проверка на двигателя. Ако кодът е "висящ", значи той показва повреда на система за контрол на емисиите. Повтарящ се изчакващ код може да се преобразува в активен код, ако същият проблем продължава да изскача.

* Забележка: Четецът на автомобилни кодове или дисплеят на скенера варира в зависимост от типа на вашия скенер. Някои само показват проблемен диагностичен код за грешка, докато други ви позволяват да изберете кой OBD2 код искате да видите. Ако не сте сигурни какво устройство да изберете, вижте по-долу в статията примерите, които сме ви подготвили.

5. Идентифицирайте и разберете OBD кодовете

След като видите какви OBD кодове показва вашия скенер, ще трябва да ги интерпретирате, за да разберете какви проблеми са намерени.

Всеки код за грешка започва с буква, последвана от набор от четири цифри. Буквата в диагностичния код за грешка може да бъде:

  • P (Задвижване): Показва проблеми с двигателя, трансмисията, запалването, емисиите и горивната система.
  • B (Корпус): Посочва проблеми с въздушни възглавници, сервоуправление и предпазни колани.
  • C (шаси): предполага проблеми с осите, спирачната течност и антиблокиращата спирачна система.
  • U (Недефинирано): Откроява проблеми, които не попадат в категориите P, B и C.

Самият набор от числа в кодовете за грешки също има своето значение:

  • Първото число след буквата ще ви каже дали диагностичният код за грешка е общ (0) или специфичен за производителя (1).
  • Втората цифра се отнася за конкретна част от автомобила.
  • Последните две цифри ви казват точния проблем.

Запишете OBD кодовете, показани от скенера, и изключете колата си. След това внимателно изключете сканиращия OBD2 инструмент. Ако вашият скенер поддържа тази функция, можете и да прехвърлите OBD кодовете на вашия лаптоп чрез USB кабел или Bluetooth.

6. Преминете към диагностика на код за грешка

OBD скенерът или четецът на кодове ви казва какво не е наред с колата ви, но не може да ви каже как да отстраните проблема.

Така че разберете дали кодът за грешка предполага незначителен проблем или не, за да решите дали да поправите проблема или да закарате колата в сервиз. Ако сте начинаещ, е най-добре да се доверите на професионалните механици за отстраняване на проблемите по двигателя.

7. Нулирайте лампата за проверка на двигателя

След като проблемите на колата ви бъдат отстранени, лампичката за проверка на двигателя трябва да изгасне, след като я карате известно време. Винаги можете да използвате своя скенер, за да изтриете незабавно кода и да не чакате във времето.

Това става като отидете в главното меню на OBD2 четеца и намерите опцията за проверка на светлината на двигателя. След това е нужно да натиснете бутона за нулиране. След няколко секунди до няколко минути светлината на двигателя трябва да изгасне.

* Забележка: Можете да използвате инструмента за сканиране, за да изтриете код за грешка и да спрете временно светването на индикатора за проверка на двигателя, ако проблемът не е отстранен. Въпреки това лампата за проверка на двигателя ще светне отново, тъй като проблемът все още съществува.

Качествени скенери за OBD2 автодиагностика

Даваме ви няколко примера за качествени OBD2 скенера, за да можете да сравнявате възможности, функционалности и цени, когато избирате своя уред.


Konnwei KW681

Konnwei KW681 е 2в1 тестер за акумулатори и OBD2 скенер тест за зареждане. Съвместим е с батерии от 6V и 12V за автомобили и мотоциклети.

С него можете да извършвате пълна OBD2 диагностика, която включва: четене на кодове за грешки , изчистване на код, I/M четимост, поток от данни, стоп рамка, тест на O2 сензора, бордови мониторинг, Evap система, информация за превозното средство.

Това е мултифункционален OBD2 скенер на добра цена със следните удобдства за работа: дава точни резултати за милисекунди, има TFT цветен дисплей, притежава вградена карта с памет, която позволява съхранение на кодове за неизправности, дава данни на живо и стоп рамка, данни за възпроизвеждане и преглед, когато сте извън превозни средства, има опция за печат през компютър.

Вижте повече за Konnwei KW681 >>


Konnwei KW206

Konnwei KW206 е OBD2 скенер, който е и професионален бордов компютър за автомобил. Предава данни в реално време на 3.5-инчов LCD дисплей, като отчетите включват информация за: отчети като разход на гориво, габарит за температура на водата, скоростомер, HUD и др.

Поддържа всички OBD2 протоколи и команди, включително J1850 двоен протокол, ATTPS и др. Показва 95 набора от данни, в това число: ниво на гориво, стойност на натоварване на двигателя, разход на гориво, отчитане на кислороден сензор, B1S1, B2S1 и т.н. Има вграден алармен комплект.

Има опция за автоматично изключване, когато автомобила е в изгасено състояние.

Вижте повече за Konnwei KW206 >>


Kingbolen Ediag

Kingbolen Ediag е OBD2 скенер, който извършва всички базови диагностични проверки, като включва възможности за нулиране и диагностика на системите на автомобила: ECU кодиране, активен тест, всички OBD2 функции: Нулиране на маслото на автомобила, калибриране на ъгъла на завиване, електронно нулиране на ръчната спирачка, регистър на акумулатора, ABS, електронно нулиране на позицията на дросела, регенерация на филтър за твърди частици, нулиране на системата за следене на налягането в гумите, анти-кражба, настройване на инжектора, нулиране на въздушното окачване, нулиране на скоростната кутия, нулиране на люка, AFS, EGR, Gear Learning.

Има функция IMMO Key Matching с множество опции за програмиране на ключове.

Подобрените му възможности позволяват да поддържа Ediag софтуер, който работи и с IOS, и с Android. Приложението Ediag се използва активно за ECU кодиране, активен тест с двупосочен контрол.

Вижте повече за Kingbolen Ediag >>


Kingbolen Ediag Mini

Kingbolen Ediag Mini е OBD2 скенер, който е съвместим с всички автомобили OBDII след 1996 г.

Благодарение на приложението Diagnostics, скенерът позволява да се осъществи връзка за данни към електронната система за управление на тестваното превозно средство и по този начин да се извърши необходимата диагностика. Приложението извършва функционални тестове, извлича диагностична информация за превозното средство като кодове за проблеми и събития и данни на живо за различни системи за управление: ABS, SRS, двигател, трансмисия, спирачна система, емисионна система, горивна система, светлинна система, система за чистачки и др.

Има поддръжка на 12 езика, както и вграден български преводач на софтуера за OS Android.

Вижте повече за Kingbolen Ediag Mini >>

 


В заключение: OBD2 скенерът е полезен уред за автодиагностика за всеки. Независимо дали сте избрали Bluetooth скенер, вграден или ръчен скенер, който се нуждае от кабелна връзка към OBD порта, вие ще можете лесно да откриете проблемите в своя автомобил и неговите системи, за да знаете какви са необходимите ремонти по вашата кола.

Ако статията ви е била полезна, вижте и други статии на подобна тематика в нашия блог:

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Автодиагностика

Автодиагностика

Как да използвате OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки + примери за добри скенери

Използване на OBD2 скенер - ръководство в 7 стъпки + примери за добри скенери

Ще ви дадем ръководство за използването на OBD2 уреди за автодиагностика и примери за някои от качествените устройства за OBD2 диагностика... Ще ви дадем ръководство за използването на OBD2 уреди за автодиагностика и примери за някои от качествените устройства за OBD2 диагностика... 2023-05-04T18:35:18+03:00 Как да използвате OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки + примери за добри скенери

<p><em>OBD2 скенерът е един от най-полезните съвременни автодиагностични инструменти. Използва се изключително лесно, а в същото време дава изчерпателна информация за състоянието на вашия автомобил.</em></p> <p>Той се свързва с колата чрез конектор за диагностична връзка по един от следните начини: чрез кабел, Bluetooth или WiFi. Така, <strong>достъпвайки до системите на превозното средство, вие имате възможност да сканирате всеки диагностичен код за грешка</strong>, да изчистите грешките и да получите съвети за подобрение на системите.</p> <p>В настоящата статия ще дадем кратко ръководство за използването на този тип скенери за автодиагностика, както и примери за няколко от качествените устройства за OBD2 диагностика.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-1.jpg" class="aligncenter" /></p> <p><strong>Нека преди да започнем да направи няколко уточнения:</strong></p> <ul> <li><strong>Каква е разликата между OBD и OBD2 скенер</strong>? OBD2 устройство или инструмент за сканиране е по-напреднала част от технологията в сравнение със скенера OBD1. Основна разлика е, че OBD1 скенер се нуждае от кабел за свързване, докато OBD2 устройство може да бъде свързано чрез Bluetooth или WiFi. Също така инструментът за сканиране OBD2 поддържа автомобили, произведени през 1996 г. и след това, докато инструментът за сканиране OBD1 е съвместим с автомобили, произведени само през и преди 1995 г. Ето защо OBD2 скенерът е по-стандартизиран от OBD1 скенера.</li> <li><strong>Какви са различните видове OBD2 скенери</strong>? Налични са различни видове четци на OBD2 диагностични кодове. Те обаче се категоризират главно в два вида: <ul> <li><strong>Четец на кодове</strong> - Четецът на OBD2 код е достъпен и лесно достъпен. Позволява ви да прочетете всеки код за грешка и да го изчистите. OBD2 кодовият четец обаче не е най-модерният диагностичен инструмент, така че не може напълно да поддържа специфични за производителя OBD кодове.</li> <li><strong>Инструмент за сканиране</strong> - Инструментът за сканиране е усъвършенстван инструмент за диагностика на автомобили, който обикновено е по-скъп от четец на кодове. Освен това има много повече функции от четец на диагностичен код. Например инструментът за сканиране осигурява достъп до записани данни, които можете да възпроизвеждате на живо. Той дори чете производителя на превозното средство и подобрените диагностични кодове, за разлика от четеца на кодове. Някои инструменти могат да имат дори диагностично оборудване като мултиметри или обхвати.</li> </ul> </li> <li><strong>Какво трябва да имате предвид, когато купувате OBD2 скенер</strong>? Първо и най-важно, потърсете OBD2 скенер с най-новата технология за съвместимост с вашето превозно средство. Освен това, усъвършенстван четец на OBD2 код или инструмент за скенер ефективно ще открие и опише проблемите с вашия автомобил. Второ потърсете OBD 2 скенер, който е удобен за потребителя. Приятелският и интуитивен потребителски интерфейс ще ви помогне лесно да навигирате и четете OBD кодовете. Също така, ако търсите ръчен скенер, уверете се, че размерът е компактен и лесен за работа.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-4.jpg" class="aligncenter" /></p> <h2><strong>Използване на OBD2 скенер - ръководство в 7 лесни стъпки</strong></h2> <h3><strong>1. Намерете конектора за диагностична връзка</strong></h3> <p>Ако вашият автомобил е произведен след 1996 г., той разполага с конектор за диагностична връзка (DLC) или OBD2 порт. Той представлява <strong>16-пинов конектор, разположен от лявата страна на таблото под кормилната колона, като обикновено е покрит с капак</strong>. В случай, че не можете да намерите OBD2 порта, винаги можете да потърсите информация за устройството на вашия модел автомобил.</p> <h3><strong>2. Свържете вашия OBD2 код четец или скенер към DLC</strong></h3> <p><strong>След като намерите DLC, задължително се уверете, че двигателят е изключен</strong>. Включете края на инструмента за сканиране OBD2 в конектора за диагностична връзка посредством OBD2 съединителен кабел. Ако притежавате Bluetooth OBD2 скенер, тогава директно поставете скенера в OBD2 порта.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-3.jpg" class="aligncenter" /></p> <p><strong>Не забравяйте да се запознаете с инструкциите за употреба на скенера относно това дали трябва да държите колата включена или в неактивен режим след свързване към DLC</strong>. Тази стъпка е важна, защото ако допуснете грешка тук, можете да повредите инструмента за сканиране. Когато сте изпълнили тези стъпки правилно, вашият скенер ще може свободно да комуникира с компютъра на автомобила.</p> <p>След това потвърдете връзката с OBD2 системата, като проверите за съобщение на OBD2 скенера.</p> <h3><strong>3. Въведете исканата информация на екрана на скенера</strong></h3> <p>Както всеки автомобил, така и вашия има <strong>идентификационен номер на превозното средство (VIN)</strong>. В зависимост от модела на вашия OBD2 скенер, най-вероятно ще трябва да въведете своя VIN, за да може да се генерира OBD2 код.</p> <p>Скенерът за кодове може също да поиска други подробности като вашия двигател и тип модел, за да сработи правилно.</p> <p><em>* Къде можете да намерите VIN? Обикновено той е изписан на стикер в долния ъгъл на предното стъкло от страната на водача. По-рядко може да се намира под капака до резето или в предния край на рамката на автомобила.</em></p> <h3><strong>4. Достъп до менюто на скенера за OBD кодове</strong></h3> <p>След като сте въвели всички необходими данни и автомобилът ви е свързан с устройството за автодиагностика, <strong>отидете на екрана с менюто на скенера на кодове, за да изберете от коя от системите на автомобила искате да започнете проверката</strong>.</p> <p>Когато изберете система, скенерът ще може да показва всеки активен и чакащ код.</p> <p><em>* <strong>Каква е разликата?</strong> Ако кодът е активен, ще се задейства светлината за проверка на двигателя. Ако кодът е "висящ", значи той показва повреда на система за контрол на емисиите. Повтарящ се изчакващ код може да се преобразува в активен код, ако същият проблем продължава да изскача.</em></p> <p><em>* <strong>Забележка</strong>: Четецът на автомобилни кодове или дисплеят на скенера варира в зависимост от типа на вашия скенер. Някои само показват проблемен диагностичен код за грешка, докато други ви позволяват да изберете кой OBD2 код искате да видите. Ако не сте сигурни какво устройство да изберете, вижте по-долу в статията примерите, които сме ви подготвили.</em></p> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-5.jpg" class="aligncenter" /></em></p> <h3><strong>5. Идентифицирайте и разберете OBD кодовете</strong></h3> <p>След като видите какви OBD кодове показва вашия скенер, ще <strong>трябва да ги интерпретирате</strong>, за да разберете какви проблеми са намерени.</p> <p>Всеки код за грешка започва с буква, последвана от набор от четири цифри. <strong>Буквата в диагностичния код за грешка може да бъде</strong>:</p> <ul> <li><strong>P (Задвижване)</strong>: Показва проблеми с двигателя, трансмисията, запалването, емисиите и горивната система.</li> <li><strong>B (Корпус)</strong>: Посочва проблеми с въздушни възглавници, сервоуправление и предпазни колани.</li> <li><strong>C (шаси)</strong>: предполага проблеми с осите, спирачната течност и антиблокиращата спирачна система.</li> <li><strong>U (Недефинирано)</strong>: Откроява проблеми, които не попадат в категориите P, B и C.</li> </ul> <p><strong>Самият набор от числа в кодовете за грешки също има своето значение:</strong></p> <ul> <li>Първото число след буквата ще ви каже дали диагностичният код за грешка е общ (0) или специфичен за производителя (1).</li> <li>Втората цифра се отнася за конкретна част от автомобила.</li> <li>Последните две цифри ви казват точния проблем.</li> </ul> <p><strong>Запишете OBD кодовете, показани от скенера, и изключете колата си</strong>. След това внимателно изключете сканиращия OBD2 инструмент. Ако вашият скенер поддържа тази функция, можете и да прехвърлите OBD кодовете на вашия лаптоп чрез USB кабел или Bluetooth.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-2.jpg" class="aligncenter" /></p> <h3><strong>6. Преминете към диагностика на код за грешка</strong></h3> <p>OBD скенерът или четецът на кодове ви <strong>казва какво не е наред с колата ви, но не може да ви каже как да отстраните проблема</strong>.</p> <p>Така че разберете дали кодът за грешка предполага незначителен проблем или не, за да решите дали да поправите проблема или да закарате колата в сервиз. Ако сте начинаещ, е най-добре да се доверите на професионалните механици за отстраняване на проблемите по двигателя.</p> <h3><strong>7. Нулирайте лампата за проверка на двигателя</strong></h3> <p>След като проблемите на колата ви бъдат отстранени, лампичката за проверка на двигателя трябва да изгасне, след като я карате известно време. Винаги можете да използвате своя скенер, за да изтриете незабавно кода и да не чакате във времето.</p> <p>Това става като отидете в главното меню на OBD2 четеца и намерите опцията за проверка на светлината на двигателя. След това е нужно да натиснете бутона за нулиране. След няколко секунди до няколко минути светлината на двигателя трябва да изгасне.</p> <p><em>* <strong>Забележка</strong>: Можете да използвате инструмента за сканиране, за да изтриете код за грешка и да спрете временно светването на индикатора за проверка на двигателя, ако проблемът не е отстранен. Въпреки това лампата за проверка на двигателя ще светне отново, тъй като проблемът все още съществува.</em></p> <h2><strong>Качествени скенери за OBD2 автодиагностика</strong></h2> <p>Даваме ви няколко примера за качествени OBD2 скенера, за да можете да сравнявате възможности, функционалности и цени, когато избирате своя уред.</p> <hr /> <p><strong></strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/pr-1-konnwei-kw681.jpeg" width="336" height="336" class="alignleft" /></strong></p> <h3><strong>Konnwei KW681</strong></h3> <p>Konnwei KW681 е <strong>2в1 тестер за акумулатори и OBD2 скенер тест за зареждане</strong>. Съвместим е с батерии от 6V и 12V за автомобили и мотоциклети.</p> <p>С него <strong>можете да извършвате пълна OBD2 диагностика</strong>, която включва: четене на кодове за грешки , изчистване на код, I/M четимост, поток от данни, стоп рамка, тест на O2 сензора, бордови мониторинг, Evap система, информация за превозното средство.</p> <p><strong>Това е мултифункционален OBD2 скенер на добра цена със следните удобдства за работа</strong>: дава точни резултати за милисекунди, има TFT цветен дисплей, притежава вградена карта с памет, която позволява съхранение на кодове за неизправности, дава данни на живо и стоп рамка, данни за възпроизвеждане и преглед, когато сте извън превозни средства, има опция за печат през компютър.</p> <p class="text-alignright"><a href="https://comauto.bg/product/2v1-tester-za-akumulatori-i-obd2-skener">Вижте повече за Konnwei KW681 &gt;&gt;</a></p> <hr /> <p><strong></strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/pr-4-konnwei-kw206.jpeg" width="336" height="336" class="alignleft" /></strong></p> <h3><strong>Konnwei KW206</strong></h3> <p>Konnwei KW206 е OBD2 <strong>скенер, който е и професионален бордов компютър за автомобил</strong>. Предава данни в реално време на 3.5-инчов LCD дисплей, като отчетите включват информация за: отчети като разход на гориво, габарит за температура на водата, скоростомер, HUD и др.</p> <p><strong>Поддържа всички OBD2 протоколи и команди</strong>, включително J1850 двоен протокол, ATTPS и др. Показва 95 набора от данни, в това число: ниво на гориво, стойност на натоварване на двигателя, разход на гориво, отчитане на кислороден сензор, B1S1, B2S1 и т.н. Има вграден алармен комплект.</p> <p>Има опция за автоматично изключване, когато автомобила е в изгасено състояние.</p> <p class="text-alignright"><a href="https://comauto.bg/product/profesionalen-bordov-kompyutar-obd2-skener-za-avtomobil">Вижте повече за Konnwei KW206 &gt;&gt;</a></p> <hr /> <p><strong></strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/pr-2-kingbolen-ediag.jpeg" width="336" height="336" class="alignleft" /></strong></p> <h3><strong>Kingbolen Ediag</strong></h3> <p>Kingbolen Ediag е <strong>OBD2 скенер, който извършва всички базови диагностични проверки, като включва възможности за нулиране и диагностика</strong> на системите на автомобила: ECU кодиране, активен тест, всички OBD2 функции: Нулиране на маслото на автомобила, калибриране на ъгъла на завиване, електронно нулиране на ръчната спирачка, регистър на акумулатора, ABS, електронно нулиране на позицията на дросела, регенерация на филтър за твърди частици, нулиране на системата за следене на налягането в гумите, анти-кражба, настройване на инжектора, нулиране на въздушното окачване, нулиране на скоростната кутия, нулиране на люка, AFS, EGR, Gear Learning.</p> <p>Има функция <strong>IMMO Key Matching</strong> с множество опции за програмиране на ключове.</p> <p>Подобрените му възможности позволяват да поддържа Ediag софтуер, който работи и с IOS, и с Android. Приложението Ediag се използва активно за ECU кодиране, активен тест с двупосочен контрол.</p> <p class="text-alignright"><a href="https://comauto.bg/product/obd2-skener-kingbolen-ediag">Вижте повече за Kingbolen Ediag &gt;&gt;</a></p> <hr /> <p><strong></strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/pr-3-kingbolen-ediag-mini.jpeg" width="336" height="336" class="alignleft" /></strong></p> <h3><strong>Kingbolen Ediag Mini</strong></h3> <p>Kingbolen Ediag Mini е <strong>OBD2 скенер, който е съвместим с всички автомобили OBDII след 1996 г</strong>.</p> <p>Благодарение на приложението Diagnostics, скенерът позволява да се осъществи <strong>връзка за данни към електронната система за управление на тестваното превозно средство</strong> и по този начин да се извърши необходимата диагностика. Приложението извършва функционални тестове, извлича диагностична информация за превозното средство като кодове за проблеми и събития и данни на живо за различни системи за управление: ABS, SRS, двигател, трансмисия, спирачна система, емисионна система, горивна система, светлинна система, система за чистачки и др.</p> <p>Има поддръжка на 12 езика, както и <strong>вграден български преводач</strong> на софтуера за OS Android.</p> <p class="text-alignright"><a href="https://comauto.bg/product/skener-obd2-diagnostika-ediag-mini">Вижте повече за Kingbolen Ediag Mini &gt;&gt;</a></p> <p>&nbsp;</p> <hr /> <p></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/8-obd2-scanner-6.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><strong>В заключение</strong>: OBD2 скенерът е полезен уред за автодиагностика за всеки. Независимо дали сте избрали Bluetooth скенер, вграден или ръчен скенер, който се нуждае от кабелна връзка към OBD порта, вие ще можете лесно да откриете проблемите в своя автомобил и неговите системи, за да знаете какви са необходимите ремонти по вашата кола.</p> <p><strong>Ако статията ви е била полезна, вижте и други статии на подобна тематика в нашия блог:</strong></p> <ul> <li><a href="https://comauto.bg/article/koy-lyubitelski-skener-za-avtodiagnostika-da-izbera">Кой любителски скенер за автодиагностика да избера?</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/kakva-avtodiagnostika-da-izberem-ako-ne-sme-maystori">Каква автодиагностика да изберем, ако не сме майстори?</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/kakvi-problemi-mogat-da-reshat-uredite-za-avtodiagnostika">Какви проблеми могат да решат уредите за автодиагностика?</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/chesto-zadavani-vaprosi-predi-pokupka-na-avtomobilna-diagnostika">Често задавани въпроси преди покупка на автомобилна диагностика</a>.</li> </ul>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки