Меню

Блог

7 стъпки при покупка на кола втора ръка 09.08.2023 10:37:07

7 стъпки при покупка на кола втора ръка

Покупката на кола втора ръка е доста отговорна постъпка, защото употребяваните превозни средства крият в себе си потенциални проблеми. Все пак те вече са навъртели значително количество километри и амортизацията е налице. Ето защо трябва да имате някои много важни неща предвид, за да можете да направите най-добрият избор и да вземете кола, която няма да се развали непосредствено след покупката.

Вижте кои са най-важните аспекти, на които трябва да обърнете внимание и нашият съвет е: ако не сте съвсем наясно с добрата преценка на техническото състояние на колата, вземете със себе си човек, който разбира от двигатели, за да ви посъветва.

Вие самите също внимавайте за дефекти, прикрити проблеми и потенциално слаби места.

1. Избор на вида автомобил

Много добре помислете какъв тип автомобил искате да карате - седан, хечбек, лифтбек, комби, купе, SUV, crossover, миниван... Изборът зависи изцяло от вас, като за него ще ви помогне много да си зададете следните въпроси:

 • Дали ще го карате в града или ще го използвате повече за пътуванията из страната и Европа? Знаете, че за градска кола, особено в големите градове, са от първостепенно значение критерии като маневреност и възможност за паркиране на повече места. И обратно - колата, с която ще пътувате по време на почивките си, трябва да е много здрава, издръжлива и да събира повече бажаг.
 • Дали търсите семейна кола? Ако имате деца, сигурно вече знаете колко място заема техния багаж. Редно е да се съобразите с това.
 • Търсите работна кола? Ако работата ви изисква срещи с клиенти, най-вероятно ще се спрете на по-представителен модел. Но ако професията ви изисква да носите инструменти и багажи, тогава за вас ще е по-подходящо комбито.
 • Каква амортизация очаквате? Ако пътувате много, особено по работа, внимавайте за това дали поддръжката на колата е лесна и изгодна - частите трябва да се намират лесно, сервизите трябва да имат опит с марката и модела.

2. Цена и начини на плащане

Много е важно да съобразите цената на колата, дори тя да е втора употреба, с вашите финансови възможности. Ако не разполагате с пълната сума в брой, обмислете възможност за покупка на изплащане. Повечето автокъщи предлагат тази опция. Запознайте се с всички условия по самия кредит, за да сте убедени, че можете да го върнете без проблеми.

Не забравяйте и за останалите разходи по прехвърлянето на автомобила - нотариалната такса, КАСКО, Гражданска отговорност.

3. Проверка на историята на колата

* изображение: autocheck.com

Когато купувате кола директно от предишния собственик, той най-вероятно ще ви я предаде заедно със сервизната книжка. Когато изборът ви е от автокъща, понякога се налага да заплатите допълнително за достъп до историята на колата. Съветваме ви да не пестите средства точно то тази стъпка. Редно е да сте информиран за всякакви предишни ремонти, подобрения и евентуални бъдещи проблеми, свързани с автомобила.

Поискайте и идентификационния номер на превозното средство (VIN). В оторизираните сервизи чрез този номер могат да се проверят всички предишни ремонти и произшествия с колата (тази система е глобална и може да се проверят дори коли, доставени от друга държава). Ако не го получите, може би е по-добре да се откажете от този автомобил. Обикновено скриването на този тип важна информация не говори добре за състоянието на превозното средство.

Понякога колата идва при вас със своята история, но не е водена добре, информацията е разбъркана или е използван обикновен тефтер.

За да сте максимално улеснени - вие и вашият механик, ви съветваме при това положение след покупката на колата, да се сдобиете със сервизна книжка и да започнете да водите прилежно информацията за състоянието на своя нов автомобил.

Не се доверявайте само на историята на колата и написаното в сервизните книжки. Редно е да изтествате колата и всички нейни системи, за да сте сигурни, че няма проблеми, които да доведат до скъп или направо основен ремонт.

4. Преглед на кола втора ръка преди покупка

Когато отидете да прегледате и тествате автомобила, не пропускайте да проверите всичко, което колата би следвало да може да прави:

 • Прегледайте купето - внимавайте за разлики в цвета на външните детайли или за по-дебел слой боя на отделни места. Това е показател, че колата е била удряна, а нямате гаранция, че не е пострадала по-сериозно без да бъде напълно ремонтирана.
 • Обърнете внимание и на уплътненията по врати, прозорци и фарове - те не трябва да имат разминавания или надигания. Не трябва да има ръжда по праговете и калниците.
 • Светнете фаровете - дори да е светло, тествайте прилежно всички фарове, мигачи и светлини в колата. Те трябва да работят нормално, без да се отразяват на останалата част от ел. системата на колата. Например, не е нормално да ви изгасне цялото табло, когато запалите габаритите, нали?
 • Гуми - Вижте дали са износени и дали имат добър грайфер. Ако не, то те ще трябва да се сменят твърде скоро и тази подробност трябва да е калкулирана в цената.
 • Проверете багажника и резервната гума - по тях не трябва да има следи от ръжда или удари.
 • Всички функционалности на колата - при прегледа проверете функционирането не само на двигателя, фаровете и таблото, но и на всички допълнителни екстри.

5. Преглед на двигателя преди да купите кола на старо

Двигателят и ходовата част са най-важното в един автомобил - от тях зависи движението, безопасността ви, а там са и най-скъпите ремонти. Ето защо е необходимо да му обърнете много сериозно внимание:

 • Започнете със стартирането на двигателя - има проблеми, които могат да възникнат при запалване на двигателя, но не се виждат, когато колата вече е загряла. Като се има предвид, че желанието на продавача да сътрудничи драстично намалява след сключването на договора за покупко-продажба, на този етап вече би било много трудно да се оплаквате от подобни проблеми.
 • Огледайте го много добре - отворете предния капак и огледайте добре роговете на колата, маската и ботушите за заварки, кривини или несъответствия в боята на детайлите. При запален двигател, се заслушайте много добре в начина му на работа - не трябва да има промяна в звука при натискане на съединителя. Когато сте на първа скорост и започнете да отделяте съединителя, колата не трябва да тръгва, когато той е вече високо горе - това обикновено означава предстояща смяна на феродов диск. Ако колата започне да тресе или угасне при ниски обороти, при отделяне на съединителя, означава че има крив притискателен диск.
 • Погледнете маслото на автомобила - ако е бензинов, то трябва да е бистро и да има цвят на пчелен мед. Ако е дизелов, тогава ще е катранено черно.
 • Погледнете ауспуха в момент, когато някой подава газ на колата около 3000-4000 оборота. Ако има син пушек, това означава, че колата е с преразход на масло и ви очаква сериозен ремонт. Помолете някой да форсира двигателя и сложете ръката си до ауспуха. Ако по нея има сажди или вода, то значи има сериозен проблем.
 • Вижте и охладителната система - антифризът трябва да е бистра течност, в която не плуват парчета и боклуци. В нея не трябва да има примесени масло и бензин. Ако колата загрява трудно и не може да достигне до 90 градуса, това означава проблем с парното - при това положение термостатът е в постоянно отворена позиция и е вече за смяна.
 • Тествайте ходовата част - пробвайте да подкарате колата с навит до края волан (наляво и надясно). Ако чуете тропащи звуци от предните колела, най-вероятно външните карета са за смяна.

6. Тест драйв на автомобила преди закупуването му

Когато правите тестовата обиколка с избраната от вас кола втора употреба, не се ограничавайте само до добре асфалтирани пътища. покарайте малко по черен път или улица, която е цялата в дупки. Ако чувате тракащи звуци, ако вратите хлопат или се появяват луфтове по предницата, това е знак за проблеми с ходовата част. А нейните проблеми повличат крак на всякакви други ремонти по системите на автомобила. В крайна сметка ще се озовете с нова кола за основен ремонт, а никой нов собственик на автомобил не иска това, нали?

Ако всичко е наред, обърнете внимание и на това как се чувствате - удобно ли ви е, леко ли се кара, харесва ли ви. Това ли е вашата кола?

7. Автодиагностиката на вашия нов автомобил

Страхотно е, когато всичко е наред с автомобила и вие можете просто да започнете да го карате. Но за да е всичко на сто процента наред, трябва да поддържате колата и да извършвате редовна автодиагностика. Затова преди покупката на колата, ви съветваме да се запознаете с това как ще се извършва тази диагностика. Съвременните коли (повечето произведени след 1996 г.) позволяват това да се случи лесно и бързо, а сервизите разполагат със специализирани професионални уреди за автодиагностика.

И все пак, не винаги се налага да ходите в сервиза. Някои от системите на колата могат да бъдат проверени от самите вас, за да сте наясно дали се налага да отидете при специалист, а дори и да калибрирате част от системите сами. Това може да стане чрез любителски уред за автодиагностика от брандове като Kingbolen, от серията Creader и дори от водещи брандове като ThinkCar.

Можете да се спрете на тестер за акумулатори или да предпочете скенер за по-пълна диагностика. А защо не и да се сдобиете с полупрофесионален скенер като Vgate iCar Pro, който да ви улесни още повече.s

Каквото и да решите, просто се поинтересувайте преди покупката дали диагностиката на автомобила ще може да бъде извършвана редовно, лесно и прецизно.

 


Какво да правим, ако открием проблеми в колата, която искаме да купим?

Не всеки проблем е сериозен. Има дребни и евтини ремонти, които можете да направите като нов собственик. Всичко обаче трябва да бъде договорено с продавача и да се отрази на цената във ваша полза.

Ако откриете сериозен проблем или се съмнявате, че колата е петърпяла тежко ПТП, тогава може би е по-добре да се откажете от покупката, за да избегнете евентуални нерви, скъпи ремонти и загуба на ценно време.

Ако не сте сигурни дали можете да проверите всичко или дали сте в състояние да забележите евентуални проблеми и съмнително поведение, най-добре вземете със себе си майстор или приятел, който разбира от коли и двигатели. Другият вариант е да се уговорите с майсторите от доверен автосервиз, които да прегледат колата като част от тест-драйва.

Не забравяйте, че професионалните механици не просто работят по цял ден с различни автомобили - те работят с коли с проблеми. Те имат усет за евентуални дефекти, знаят какво и как да проверят. Наясно са каква е стойността на всеки евентуален ремонт и могат да ви дадат напълно адекватен съвет. 


В заключение ви съветваме - избирайте смело своята кола втора ръка, но бъдете информирани и тествайте внимателно.

Коментари

Атанас Марков
Атанас Марков 14.08.2023 Благодаря ви, много полезна информация. Бъдете здрави...

Остави коментар

Полезно

Полезно

7 стъпки при покупка на кола втора ръка

7 стъпки при покупка на кола втора ръка

Покупката на кола втора ръка е доста отговорна постъпка, защото употребяваните превозни средства крият в себе си потенциални проблеми. Все пак те вече... Покупката на кола втора ръка е доста отговорна постъпка, защото употребяваните превозни средства крият в себе си потенциални проблеми. Все пак те вече... 2023-08-09T10:38:01+03:00 7 стъпки при покупка на кола втора ръка

<p><strong>Покупката на кола втора ръка е доста отговорна постъпка, защото употребяваните превозни средства крият в себе си потенциални проблеми</strong>. Все пак те вече са навъртели значително количество километри и амортизацията е налице. Ето защо трябва да имате някои много важни неща предвид, за да можете да направите най-добрият избор и да вземете кола, която няма да се развали непосредствено след покупката.</p> <p><strong>Вижте кои са най-важните аспекти, на които трябва да обърнете внимание</strong> и нашият съвет е: ако не сте съвсем наясно с добрата преценка на техническото състояние на колата, вземете със себе си човек, който разбира от двигатели, за да ви посъветва.</p> <p>Вие самите също внимавайте за дефекти, прикрити проблеми и потенциално слаби места.</p> <h2><strong>1. Избор на вида автомобил</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-2.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p>Много добре помислете какъв тип автомобил искате да карате - седан, хечбек, лифтбек, комби, купе, SUV, crossover, миниван... Изборът зависи изцяло от вас, като за него ще ви помогне много да си зададете следните въпроси:</p> <ul> <li><strong>Дали ще го карате в града или ще го използвате повече за пътуванията</strong> из страната и Европа? Знаете, че за градска кола, особено в големите градове, са от първостепенно значение критерии като маневреност и възможност за паркиране на повече места. И обратно - колата, с която ще пътувате по време на почивките си, трябва да е много здрава, издръжлива и да събира повече бажаг.</li> <li><strong>Дали търсите семейна кола</strong>? Ако имате деца, сигурно вече знаете колко място заема техния багаж. Редно е да се съобразите с това.</li> <li><strong>Търсите работна кола</strong>? Ако работата ви изисква срещи с клиенти, най-вероятно ще се спрете на по-представителен модел. Но ако професията ви изисква да носите инструменти и багажи, тогава за вас ще е по-подходящо комбито.</li> <li><strong>Каква амортизация очаквате</strong>? Ако пътувате много, особено по работа, внимавайте за това дали поддръжката на колата е лесна и изгодна - частите трябва да се намират лесно, сервизите трябва да имат опит с марката и модела.</li> </ul> <h2><strong>2. Цена и начини на плащане</strong></h2> <p>Много е важно да съобразите цената на колата, дори тя да е втора употреба, с вашите финансови възможности. Ако не разполагате с пълната сума в брой, обмислете възможност за покупка на изплащане. Повечето автокъщи предлагат тази опция. Запознайте се с всички условия по самия кредит, за да сте убедени, че можете да го върнете без проблеми.</p> <p>Не забравяйте и за останалите разходи по прехвърлянето на автомобила - нотариалната такса, КАСКО, Гражданска отговорност.</p> <h2><strong>3. Проверка на историята на колата</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-3.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><em>* изображение: autocheck.com</em></p> <p>Когато купувате кола директно от предишния собственик, той най-вероятно ще ви я предаде заедно със <strong>сервизната книжка</strong>. Когато изборът ви е от автокъща, понякога се налага да заплатите допълнително за достъп до историята на колата. Съветваме ви да не пестите средства точно то тази стъпка. Редно е да сте информиран за всякакви предишни ремонти, подобрения и евентуални бъдещи проблеми, свързани с автомобила.</p> <p><strong>Поискайте и идентификационния номер на превозното средство (VIN).</strong> В оторизираните сервизи чрез този номер могат да се проверят всички предишни ремонти и произшествия с колата (тази система е глобална и може да се проверят дори коли, доставени от друга държава). Ако не го получите, може би е по-добре да се откажете от този автомобил. Обикновено скриването на този тип важна информация не говори добре за състоянието на превозното средство.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-10.jpeg" width="358" height="345" class="alignleft" /></p> <p>Понякога колата идва при вас със своята история, но не е водена добре, информацията е разбъркана или е използван обикновен тефтер.</p> <p>За да сте максимално улеснени - вие и вашият механик, ви съветваме при това <strong>положение след покупката на колата, </strong><a href="https://comauto.bg/product/servizna-knijka"><strong>да се сдобиете със сервизна книжка</strong></a><strong> и да започнете да водите прилежно информацията</strong> за състоянието на своя нов автомобил.</p> <p>Не се доверявайте само на историята на колата и написаното в сервизните книжки. <strong>Редно е да изтествате колата и всички нейни системи</strong>, за да сте сигурни, че няма проблеми, които да доведат до скъп или направо основен ремонт.</p> <p></p> <h2><strong>4. Преглед на кола втора ръка преди покупка</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-4.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p>Когато отидете да прегледате и тествате автомобила, <strong>не пропускайте да проверите всичко, което колата би следвало да може да прави</strong>:</p> <ul> <li><strong>Прегледайте купето</strong> - внимавайте за разлики в цвета на външните детайли или за по-дебел слой боя на отделни места. Това е показател, че колата е била удряна, а нямате гаранция, че не е пострадала по-сериозно без да бъде напълно ремонтирана.</li> <li><strong>Обърнете внимание и на уплътненията по врати, прозорци и фарове</strong> - те не трябва да имат разминавания или надигания. Не трябва да има ръжда по праговете и калниците.</li> <li><strong>Светнете фаровете</strong> - дори да е светло, тествайте прилежно всички фарове, мигачи и светлини в колата. Те трябва да работят нормално, без да се отразяват на останалата част от ел. системата на колата. Например, не е нормално да ви изгасне цялото табло, когато запалите габаритите, нали?</li> <li><strong>Гуми</strong> - Вижте дали са износени и дали имат добър грайфер. Ако не, то те ще трябва да се сменят твърде скоро и тази подробност трябва да е калкулирана в цената.</li> <li><strong>Проверете багажника и резервната гума</strong> - по тях не трябва да има следи от ръжда или удари.</li> <li><strong>Всички функционалности на колата</strong> - при прегледа проверете функционирането не само на двигателя, фаровете и таблото, но и на всички допълнителни екстри.</li> </ul> <h2><strong>5. Преглед на двигателя преди да купите кола на старо</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-5.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><strong>Двигателят и ходовата част са най-важното в един автомобил</strong> - от тях зависи движението, безопасността ви, а там са и най-скъпите ремонти. Ето защо е необходимо да му обърнете много сериозно внимание:</p> <ul> <li><strong>Започнете със стартирането на двигателя</strong> - има проблеми, които могат да възникнат при запалване на двигателя, но не се виждат, когато колата вече е загряла. Като се има предвид, че желанието на продавача да сътрудничи драстично намалява след сключването на договора за покупко-продажба, на този етап вече би било много трудно да се оплаквате от подобни проблеми.</li> <li><strong>Огледайте го много добре</strong> - отворете предния капак и огледайте добре роговете на колата, маската и ботушите за заварки, кривини или несъответствия в боята на детайлите. При запален двигател, се заслушайте много добре в начина му на работа - не трябва да има промяна в звука при натискане на съединителя. Когато сте на първа скорост и започнете да отделяте съединителя, колата не трябва да тръгва, когато той е вече високо горе - това обикновено означава предстояща смяна на феродов диск. Ако колата започне да тресе или угасне при ниски обороти, при отделяне на съединителя, означава че има крив притискателен диск.</li> <li><strong>Погледнете маслото на автомобила</strong> - ако е бензинов, то трябва да е бистро и да има цвят на пчелен мед. Ако е дизелов, тогава ще е катранено черно.</li> <li><strong>Погледнете ауспуха</strong> в момент, когато някой подава газ на колата около 3000-4000 оборота. Ако има син пушек, това означава, че колата е с преразход на масло и ви очаква сериозен ремонт. Помолете някой да форсира двигателя и сложете ръката си до ауспуха. Ако по нея има сажди или вода, то значи има сериозен проблем.</li> <li><strong>Вижте и охладителната система</strong> - антифризът трябва да е бистра течност, в която не плуват парчета и боклуци. В нея не трябва да има примесени масло и бензин. Ако колата загрява трудно и не може да достигне до 90 градуса, това означава проблем с парното - при това положение термостатът е в постоянно отворена позиция и е вече за смяна.</li> <li><strong>Тествайте ходовата част</strong> - пробвайте да подкарате колата с навит до края волан (наляво и надясно). Ако чуете тропащи звуци от предните колела, най-вероятно външните карета са за смяна.</li> </ul> <h2><strong>6. Тест драйв на автомобила преди закупуването му</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-6.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><strong>Когато правите тестовата обиколка с избраната от вас кола втора употреба, не се ограничавайте само до добре асфалтирани пътища</strong>. покарайте малко по черен път или улица, която е цялата в дупки. Ако чувате тракащи звуци, ако вратите хлопат или се появяват луфтове по предницата, това е знак за проблеми с ходовата част. А нейните проблеми повличат крак на всякакви други ремонти по системите на автомобила. В крайна сметка ще се озовете с нова кола за основен ремонт, а никой нов собственик на автомобил не иска това, нали?</p> <p>Ако всичко е наред, обърнете внимание и на това как се чувствате - удобно ли ви е, леко ли се кара, харесва ли ви. Това ли е вашата кола?</p> <h2><strong>7. Автодиагностиката на вашия нов автомобил</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-8.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p>Страхотно е, когато всичко е наред с автомобила и вие можете просто да започнете да го карате. Но за да е всичко на сто процента наред, <strong>трябва да поддържате колата и да извършвате редовна автодиагностика</strong>. Затова преди покупката на колата, ви съветваме да се запознаете с това как ще се извършва тази диагностика. Съвременните коли (повечето произведени след 1996 г.) позволяват това да се случи лесно и бързо, а сервизите разполагат със специализирани <a href="https://comauto.bg/category/profesionalni-avtodiagnostichni-testeri">професионални уреди за автодиагностика</a>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-9.jpeg" width="357" height="357" class="alignleft" /></p> <p>И все пак, не винаги се налага да ходите в сервиза. <strong>Някои от системите на колата могат да бъдат проверени от самите вас</strong>, за да сте наясно дали се налага да отидете при специалист, а дори и да калибрирате част от системите сами. Това може да стане чрез <a href="https://comauto.bg/category/lyubitelski-avtodiagnostichni-testeri">любителски уред за автодиагностика</a> от брандове като <a href="https://comauto.bg/vendor/kingbolen">Kingbolen</a>, от серията <a href="https://comauto.bg/product/universalna-avtodiagnistika-launch-crp123e=">Creader</a> и дори от водещи брандове като <a href="https://comauto.bg/product/thinkobd-100-obd2-skener">ThinkCar</a>.</p> <p>Можете да се спрете на <a href="https://comauto.bg/search?query=ТЕСТЕР+ЗА+АКУМУЛАТОРИ">тестер за акумулатори</a> или да предпочете <a href="https://comauto.bg/product/avtodiagnostichen-skener-vgate-model-new-case-wifi">скенер за по-пълна диагностика</a>. А защо не и да се сдобиете с полупрофесионален скенер като <a href="https://comauto.bg/product/profesionalen-vgate-icar-pro-elm-327-androidioswindows-avtodiagnostika-bluetooth">Vgate iCar Pro</a>, който да ви улесни още повече.s</p> <p><strong><em>Каквото и да решите, просто се поинтересувайте преди покупката дали диагностиката на автомобила ще може да бъде извършвана редовно, лесно и прецизно.</em></strong></p> <p><strong><em>&nbsp;</em></strong></p> <hr /> <h3><strong></strong></h3> <p><strong></strong></p> <h3><strong>Какво да правим, ако открием проблеми в колата, която искаме да купим?</strong></h3> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/13-pokupka-kola-vtora-upotreba-7.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><strong>Не всеки проблем е сериозен</strong>. Има дребни и евтини ремонти, които можете да направите като нов собственик. Всичко обаче трябва да бъде договорено с продавача и да се отрази на цената във ваша полза.</p> <p><strong>Ако откриете сериозен проблем или се съмнявате, че колата е петърпяла тежко ПТП</strong>, тогава може би е по-добре да се откажете от покупката, за да избегнете евентуални нерви, скъпи ремонти и загуба на ценно време.</p> <p>Ако не сте сигурни дали можете да проверите всичко или дали сте в състояние да забележите евентуални проблеми и съмнително поведение, <strong>най-добре вземете със себе си майстор или приятел, който разбира от коли и двигатели</strong>. Другият вариант е да се уговорите с майсторите от доверен автосервиз, които да прегледат колата като част от тест-драйва.</p> <p><em>Не забравяйте, че професионалните механици не просто работят по цял ден с различни автомобили - те работят с коли с проблеми. Те имат усет за евентуални дефекти, знаят какво и как да проверят. Наясно са каква е стойността на всеки евентуален ремонт и могат да ви дадат напълно адекватен съвет.</em>&nbsp;</p> <hr /> <p><strong></strong></p> <p><strong>В заключение ви съветваме - избирайте смело своята кола втора ръка, но бъдете информирани и тествайте внимателно.</strong></p>

Атанас Марков Атанас Марков

2023-08-14T13:28:28+03:00
Благодаря ви, много полезна информация. Бъдете здрави...
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки