Меню

Блог

9 идеи за дооборудване на новата ви кола 28.08.2023 09:51:42

9 идеи за дооборудване на новата ви кола

След като вече писахме по темата за какво да внимавате при избор на кола втора ръка, сега ви споделяме полезни съвети за дооборудване и внасяне на повече комфорт в личния ви автомобил.

Независимо дали сте се сдобили с чисто нова кола или сте предпочели употребяван автомобил, най-вероятно той не е оборудван или обзаведен точно по ваш вкус. Ето защо тази статия ще ви даде полезни съвети към какво да се насочите като първи стъпки, а защо не и да планирате интересни джаджи и автоаксесоари за един следващ етап.

1. Задължително оборудване за колата

Започваме със задължителното по закон оборудване, с което трябва да се сдобиете още при закупуването на колата. Често тази стъпка се случва още при регистрацията на колата, където предвидливи търговци предлагат комплекти за първа помощ, триъгълници, жилетки. Но ние ви съветваме да не подценявате безопасността и да не се хвърляте на първия продукт. Разгледайте какво се предлага на пазара и заложете на качеството.

Ето какво можем да ви предложим ние, което да ви служи и като един своеобразен списък с необходимите артикули:

Всичко това са неща, които не просто се изискват по закон, но и които пряко се отнасят до вашата безопасност. Затова ви съветваме - не ги подценявайте!

Едно от най-полезните неща, въпреки че не е задължително по закон, е сервизната книжка. Ако водите прилежно историята на колата си, ще можете да преценявате във всеки един момент от каква профилактика се нуждае тя. А при проблем майсторът в сервиза ще има актуална информация за колата и ще може да ви е още по-полезен.

2. Необходими аксесоари за автомобила

Това са всички онези допълнения към колата, които ще повишат вашата сигурност. разбира се, те не са задължителни и при проверка няма да ви ги търсят, но ние ви съветваме да се подсигурите поне с най-належащите от тях. Става въпрос за неща като допълнителни огледала, които могат да ви осигурят по-добра видимост или зарядно за акумулатора ви, за да не се притеснявате, че колата ще ви остави в най-неподходящия момент, или видеорегистратори и парктроници, които ще ви спестят нерви и напрежение, особено ако сте млад шофьор.

Можете да прецените и кои от десетките консумативи за автомобила биха ви били полезни спрямо вашите навици и предпочитания. Такива са вериги за сняг, въжета за теглене, анти-кражба устройства, кабели, компресори, заключващи устройтсва и какво ли още не...

3. Аксесоари за повече удобство в колата

Това са всички онези неща, без които един съвременен човек е толкова свикнал, че не може да си представи да остане без тях. Ето защо ви съветваме да не се лишавате от навиците си, докато шофирате.

Не можете без кафе? Спокойно, можете да си осигурите чаши, електрически чаши или просто най-обикновени поставки за чаши. Така ще се наслаждавате на любимата си напитка, което е особено ценно, ако сутрин прекарвате повечко време в капана на трафика по светофарите.

Говорите много по телефона? Няма проблем, просто се оборудвайте със зарядно, блутут слушалки, най-удобната поставка за телефон...

А имате ли хронични болежки в кръста и врата? Ако е така, подсигурете си повече комфорт и подобрете здравословното си състояние чрез подходящи облегалки и възглавнички. Няма нищо по-лошо от хроничната болка и затова ви съветваме - не я подценявайте, а се погрижете за себе си.

Пътувате много със семейството си? Ако имате малки деца, сигурно вече сте мислили по въпроса за допълнителни багажници за кола или за стойки за велосипеди?

А комфорта на вашите спътници? Със сигурност шофьорът има подходящ сенник, най-малкото производителят се е погрижил за това от гледна точка на безопасността. Но защо да не осигурите подходяща сянка и на вашите спътници, особено ако са малки деца? Има различни модели сенници и щори за коли, които помагат да не блести слънцето в колата, както и да не прегрява, докато е на паркинга. И като стана дума за прегряване на паркинга, може би ще предпочете да се сдобиете с подходящо покривало, което освен от жегата, пази и от дъжд и прахоляци.

4. Чистота и свежест в колата

Колкото и да разчитате на автомивките за удобство, но и за по-задълбочено почистване, ви съветваме да не пренебрегвате момента, в който трябва да се заемете сами с изчистването на колата си. Има готови комплекти за почистване, които ще ви спестят много време.

Не само почистването на колата е приоритет за комфорта. Ако се спрете на подходящ ароматизатор или парфюмен аромат, ще си позволите усещане за лукс като никое друго. Особено сутрин, когато се качвате в колата си, за да стартирате деня си, а ароматът е достатъчно интензивен, за да повлияе добре на настроението ви.

Отделно от това можете да се подсигурите са различни модели продукти за хигиена в колата като: кърпи, спрейове за почистване на тапицерии, пластмаси, кожен салон, климатици... Овлажнители за въздух, устройства за полиране, четки, стъргалки за лед и каквито имате нужда почистващи продукти.

5. Аксесоари за шофьори с деца

Пътувате с деца? Със сигурност ви трябва най-подходящия органайзер. Освен малко спокойствие, това ще помогне и на детето да е по-самостоятелно.

А ако децата ви са малки, можете да си осигурите малко спокойствие, като монтирате таблета им чрез подходяща стойка. Естествено не можете да се лишите и от възглавничка за път с ергономична форма, за да не си кривят главите, когато заспят.

Не на последно място, ви саветваме да инвестирате в лесно почистващи се калъфки за седалки, за да сте сигурни, че няма да си возите с години петна от сок на задната седалка.

6. Аксесоари за шофьори с домашни любимци

Возите домашните си любимци? Може би в първия момент се сещате за клетки за пренасяне на дребни породи кучета и котки? А дали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че сред аксесоарите за домашни любимци има полезни идеи като специални каишки, които да пречат на кучето да залита по завоите?

Или решетки за прозореца, за да сте сигурни, че вашия приятел няма да се провесва прекалено навън? И разбира се, подходящи покривала против космите, които не само са дразнещи, но и се чистят досадно трудно.

7. Полезни консумативи на пътя

Когато тръгнете на дълъг път, не е зле да сте подготвени за аварийни ситуации. Да, те не се случват често, но ако закъсате на пътя, можете да си спестите страшно много нерви, време, а и пари, ако можете да реагирате, поне до най-близкия град.

Например, ако разполагате с преносимо зарядно за акумулатор в багажника, няма да се притеснявате за състоянието на батерията си колкото и далеч да отивате, особено в студените сезони.

Да не забравяме за безжичните слушалки, чрез които ще можете да водите деловите си разговори или да проверявате детето, без това да пречи на шофирането с две ръце.

Не на последно място, можете да хвърлите едно око на стартовите бустери, които могат да ви спасят, ако закъсате на пътя. Ако сте пътешественици или работите като шофьор, едно такова устройство в багажника може да ви спести страшно много време и нерви в точния момент.

8. Електроника и джаджи за колата

Това са всички онези полезни устройства, които ще подобрят шофирането, удобството ви или ще допринесат за безопасността. Такива са FM трансмитерите за любителите на радиото, колонките за всички, които обичат да слушат тяхната си музика на макс, разклонителите за запалки, чрез които можете да използвате запалката за повече от едно устройство.

Можете да си подсигурите разнообразието от музика като се сдобиете с флашка или карта памет, където да запишете цялата си плейлиста.

А какво ще кажете за видеорегистратори, GPS устройства и стойки за вашата навигация? Все пак, когато пътувате в непознати райони, понякога имате нужда от карта, която да ви напътства без това да пречи на шофирането.

9. Автодиагностика за всеки

Редно е да не забравяме и за техническото състояние на колата. На пазара има редица тестери и инструменти от полза за шофьора, както и диагностични уреди за любители, чрез които да следите състоянието на колата си. Особено непосредствено преди отпуската, е хубаво да знаете дали колата е в изправност, без да ходите до сервиза всеки път.

Част от тестерите за акумулатори са напълно подходящи за непрофесионалисти. В зависимост от модела и годината на производство на колата ви, един такъв уред, може да ви донесе много повече спокойствие.

А през зимата можете да се доверите на някой от различните модели тестери за антифириз, които измерват точката на замръзване на охлаждащата течност, независимо от нейната температура, за да сте наясно с нуждите на колата си.


Свежи предложения:

Вместо финал ще ви препоръчаме някои от нашите продукти, подходящи за дооборудване на новата ви кола:

Или просто разгледайте тематични статии в блога ни:

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

9 идеи за дооборудване на новата ви кола

9 идеи за дооборудване на новата ви кола

Споделяме полезни съвети за дооборудване и внасяне на повече комфорт в личния ви автомобил... Споделяме полезни съвети за дооборудване и внасяне на повече комфорт в личния ви автомобил... 2023-08-28T09:51:47+03:00 9 идеи за дооборудване на новата ви кола

<p>След като вече писахме по темата <a href="https://comauto.bg/article/pokupka-kola-vtora-raka">за какво да внимавате при избор на кола втора ръка</a>, сега ви споделяме <strong>полезни съвети за дооборудване и внасяне на повече комфорт в личния ви автомобил</strong>.</p> <p>Независимо дали сте се сдобили с чисто нова кола или сте предпочели употребяван автомобил, най-вероятно той не е оборудван или обзаведен точно по ваш вкус. Ето защо тази статия ще ви даде полезни съвети към какво да се насочите като първи стъпки, а защо не и да планирате интересни джаджи и автоаксесоари за един следващ етап.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/02-05-aksesoari-iterior-0-copy.jpg" class="aligncenter" /></p> <h2><strong>1. Задължително оборудване за колата</strong></h2> <p>Започваме със <strong>задължителното по закон оборудване</strong>, с което трябва да се сдобиете още при закупуването на колата. Често тази стъпка се случва още при регистрацията на колата, където предвидливи търговци предлагат комплекти за първа помощ, триъгълници, жилетки. Но ние ви съветваме да не подценявате безопасността и да не се хвърляте на първия продукт. Разгледайте какво се предлага на пазара и заложете на качеството.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/avarien-komplekt-po-bds-image_6107c8a9a7e45_800x800.jpeg" width="345" height="315" class="alignleft" /></p> <p>Ето какво можем да ви предложим ние, което да ви служи и като един своеобразен списък с необходимите артикули:</p> <ul> <li>Пожарогасител</li> <li>Автоаптечка</li> <li>Сигнална жилетка в жълто-зелен цвят</li> <li>Авариен триъгълник или <a href="https://comauto.bg/product/avarien-triagalnik-led-lampa">светлоотразителен авариен триъгълник</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/product/avarien-komplekt-po-bds">Авариен комплект за МПС</a>, който съдържа всичко необходимо</li> </ul> <p>Всичко това са неща, които не просто се изискват по закон, но и които <strong>пряко се отнасят до вашата безопасност</strong>. Затова ви съветваме - не ги подценявайте!</p> <p><em>Едно от най-полезните неща, въпреки че не е задължително по закон, е </em><strong><a href="https://comauto.bg/product/servizna-knijka"><em>сервизната книжка</em></a></strong><em>. Ако водите прилежно историята на колата си, ще можете да преценявате във всеки един момент от каква профилактика се нуждае тя. А при проблем майсторът в сервиза ще има актуална информация за колата и ще може да ви е още по-полезен.</em></p> <h2><strong>2. Необходими аксесоари за автомобила</strong></h2> <p><strong>Това са всички онези допълнения към колата, които ще повишат вашата сигурност</strong>. разбира се, те не са задължителни и при проверка няма да ви ги търсят, но ние ви съветваме да се подсигурите поне с най-належащите от тях. Става въпрос за неща като <a href="https://comauto.bg/category/ogledala">допълнителни огледала</a>, които могат да ви осигурят по-добра видимост или <a href="https://comauto.bg/category/zaryadno-za-akumulator">зарядно за акумулатора</a> ви, за да не се притеснявате, че колата ще ви остави в най-неподходящия момент, или видеорегистратори и <a href="https://comauto.bg/category/parktronik">парктроници</a>, които ще ви спестят нерви и напрежение, особено ако сте млад шофьор.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/stranicno-ogledalo-s-izpaknala-martva-tocka-za-avtomobili-komplekt-2-br-6480c254092dd_1280x1280.jpeg" class="aligncenter" /></p> <p>Можете да прецените и кои от десетките <a href="https://comauto.bg/category/konsumativi">консумативи за автомобила</a> биха ви били полезни спрямо вашите навици и предпочитания. Такива са вериги за сняг, въжета за теглене, анти-кражба устройства, кабели, компресори, заключващи устройтсва и какво ли още не...</p> <h2><strong>3. Аксесоари за повече удобство в колата</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/02-05-aksesoari-iterior-4.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p><strong>Това са всички онези неща, без които един съвременен човек е толкова свикнал, че не може да си представи да остане без тях</strong>. Ето защо ви съветваме да не се лишавате от навиците си, докато шофирате.</p> <p><strong>Не можете без кафе?</strong> Спокойно, можете да си осигурите чаши, електрически чаши или просто най-обикновени <a href="https://comauto.bg/category/postavki-za-chashi-i-pepelnici">поставки за чаши</a>. Така ще се наслаждавате на любимата си напитка, което е особено ценно, ако сутрин прекарвате повечко време в капана на трафика по светофарите.</p> <p><strong>Говорите много по телефона?</strong> Няма проблем, просто се оборудвайте със зарядно, блутут слушалки, най-удобната <a href="https://comauto.bg/category/postavki-za-telefon">поставка за телефон</a>...</p> <p><strong>А имате ли хронични болежки в кръста и врата?</strong> Ако е така, подсигурете си повече комфорт и подобрете здравословното си състояние чрез подходящи <a href="https://comauto.bg/category/aksesoari">облегалки и възглавнички</a>. Няма нищо по-лошо от хроничната болка и затова ви съветваме - не я подценявайте, а се погрижете за себе си.</p> <p><strong>Пътувате много със семейството си?</strong> Ако имате малки деца, сигурно вече сте мислили по въпроса за допълнителни багажници за кола или за стойки за велосипеди?</p> <p><strong>А комфорта на вашите спътници</strong><strong>?</strong> Със сигурност шофьорът има подходящ сенник, най-малкото производителят се е погрижил за това от гледна точка на безопасността. Но защо да не осигурите подходяща сянка и на вашите спътници, особено ако са малки деца? Има различни модели <a href="https://comauto.bg/category/sennici-i-shtori">сенници и щори за коли</a>, които помагат да не блести слънцето в колата, както и да не прегрява, докато е на паркинга. И като стана дума за прегряване на паркинга, може би ще предпочете да се сдобиете с подходящо покривало, което освен от жегата, пази и от дъжд и прахоляци.</p> <h2><strong>4. Чистота и свежест в колата</strong></h2> <p>Колкото и да разчитате на автомивките за удобство, но и за по-задълбочено почистване, ви съветваме да не пренебрегвате момента, в който трябва да се заемете сами с изчистването на колата си. Има готови <a href="https://comauto.bg/category/komplekti-za-pochistvane">комплекти за почистване</a>, които ще ви спестят много време.</p> <p><strong>Не само почистването на колата е приоритет за комфорта</strong>. Ако се спрете на подходящ <a href="https://comauto.bg/category/aromatizatori">ароматизатор или парфюмен аромат</a>, ще си позволите усещане за лукс като никое друго. Особено сутрин, когато се качвате в колата си, за да стартирате деня си, а ароматът е достатъчно интензивен, за да повлияе добре на настроението ви.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/carbonax-3.jpg" class="aligncenter" /></p> <p>Отделно от това можете да се подсигурите са различни модели <a href="https://comauto.bg/search?query=чист">продукти за хигиена в колата</a> като: кърпи, спрейове за почистване на тапицерии, пластмаси, кожен салон, климатици... Овлажнители за въздух, устройства за полиране, четки, стъргалки за лед и каквито имате нужда почистващи продукти.</p> <h2><strong>5. Аксесоари за шофьори с деца</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/kozen-organajzer-za-sedalka-s-masicka-image_60645aeacc4fb_1280x1280.png" width="279" height="265" class="alignleft" /></strong></p> <p><strong>Пътувате с деца?</strong> Със сигурност ви трябва най-подходящия <a href="https://comauto.bg/category/organayzeri">органайзер</a>. Освен малко спокойствие, това ще помогне и на детето да е по-самостоятелно.</p> <p><strong>А ако децата ви са малки, можете да си осигурите малко спокойствие</strong>, като монтирате таблета им чрез <a href="https://comauto.bg/admin/blog/article/э">подходяща стойка</a>. Естествено не можете да се лишите и от <a href="https://comauto.bg/admin/blog/article/э">възглавничка за път с ергономична форма</a>, за да не си кривят главите, когато заспят.</p> <p>Не на последно място, ви саветваме да инвестирате в лесно почистващи се <a href="https://comauto.bg/category/kalafi-za-sedalki">калъфки за седалки</a>, за да сте сигурни, че няма да си возите с години петна от сок на задната седалка.</p> <h2><strong>6. Аксесоари за шофьори с домашни любимци</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/pokrivalo-za-zadnite-sedalki-za-domasni-lubimci-image_600e728ceb5e1_600x600.png" width="277" height="276" class="alignleft" /></strong></p> <p><strong>Возите домашните си любимци? </strong>Може би в първия момент се сещате за клетки за пренасяне на дребни породи кучета и котки? А дали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че сред <a href="https://comauto.bg/category/aksesoari-za-domashni-lyubimci">аксесоарите за домашни любимци</a> има полезни идеи като специални каишки, които да пречат на кучето да залита по завоите?</p> <p>Или решетки за прозореца, за да сте сигурни, че вашия приятел няма да се провесва прекалено навън? И разбира се, подходящи покривала против космите, които не само са дразнещи, но и се чистят досадно трудно.</p> <h2><strong>7. Полезни консумативи на пътя</strong></h2> <p><strong><em>Когато тръгнете на дълъг път, не е зле да сте подготвени за аварийни ситуации</em></strong><em>. Да, те не се случват често, но ако закъсате на пътя, можете да си спестите страшно много нерви, време, а и пари, ако можете да реагирате, поне до най-близкия град.</em></p> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/4250a-startov-buster-za-zarezdane-na-akumulatori-noco-boost-x-gbx155-63d7e4b2bf32b_800x800.jpeg" width="278" height="278" class="alignleft" /></em></p> <p>Например, ако разполагате с <a href="https://comauto.bg/admin/blog/article/э">преносимо зарядно за акумулатор</a> в багажника, няма да се притеснявате за състоянието на батерията си колкото и далеч да отивате, особено в студените сезони.</p> <p>Да не забравяме за безжичните слушалки, чрез които ще можете да водите деловите си разговори или да проверявате детето, без това да пречи на шофирането с две ръце.</p> <p>Не на последно място, можете да хвърлите едно око на <a href="https://comauto.bg/category/startovi-busteri">стартовите бустери</a>, които могат да ви спасят, ако закъсате на пътя. Ако сте пътешественици или работите като шофьор, едно такова устройство в багажника може да ви спести страшно много време и нерви в точния момент.</p> <h2><strong>8. Електроника и джаджи за колата</strong></h2> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/02-05-aksesoari-iterior-0.jpg" class="aligncenter" /></strong></p> <p>Това са всички онези полезни устройства, които ще подобрят шофирането, удобството ви или ще допринесат за безопасността. Такива са <a href="https://comauto.bg/category/audio">FM трансмитерите</a> за любителите на радиото, <a href="https://comauto.bg/category/govoriteli">колонките</a> за всички, които обичат да слушат тяхната си музика на макс, разклонителите за запалки, чрез които можете да използвате запалката за повече от едно устройство.</p> <p>Можете да си подсигурите разнообразието от музика като се сдобиете с флашка или карта памет, където да запишете цялата си плейлиста.</p> <p>А какво ще кажете за <a href="https://comauto.bg/search?query=gps">видеорегистратори</a>, GPS устройства и стойки за вашата навигация? Все пак, когато пътувате в непознати райони, понякога имате нужда от карта, която да ви напътства без това да пречи на шофирането.</p> <h2><strong>9. Автодиагностика за всеки</strong></h2> <p><strong>Редно е да не забравяме и за техническото състояние на колата</strong>. На пазара има редица тестери и инструменти от полза за шофьора, както и <a href="https://comauto.bg/category/lyubitelski-avtodiagnostichni-testeri">диагностични уреди за любители</a>, чрез които да следите състоянието на колата си. Особено непосредствено преди отпуската, е хубаво да знаете дали колата е в изправност, без да ходите до сервиза всеки път.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14179/files/image/02-05-diagn-lyubitelski-0.jpg" class="aligncenter" /></p> <p>Част от <a href="https://comauto.bg/category/testeri-na-akumulatori">тестерите за акумулатори</a> са напълно подходящи за непрофесионалисти. В зависимост от модела и годината на производство на колата ви, един такъв уред, може да ви донесе много повече спокойствие.</p> <p>А през зимата можете да се доверите на някой от различните модели <a href="https://comauto.bg/category/testeri-za-antifriz">тестери за антифириз</a>, които измерват точката на замръзване на охлаждащата течност, независимо от нейната температура, за да сте наясно с нуждите на колата си.</p> <p></p> <hr /> <p></p> <h3><strong>Свежи предложения:</strong></h3> <p>Вместо финал ще ви препоръчаме някои от нашите продукти, подходящи за дооборудване на новата ви кола:</p> <ul> <li>Полезни <a href="https://comauto.bg/category/avtobagajnici">багажници за кола</a>, с които да увеличите товароносимостта на вашия автомобил.</li> <li>Различни модели <a href="https://comauto.bg/category/pokrivalo-za-avtomobil">покривала</a>, които да предпазят колата ви от дъжд или прах.</li> <li><a href="https://comauto.bg/category/bezjichni-slushalki">Безжични слушалки</a>, чрез които да говорите по телефона със свободни ръце.</li> <li><a href="https://comauto.bg/category/razkloniteli-za-zapalki">Разклонители за запалки</a>, благодарение на които ще зареждате едновременно няколко устройства.</li> <li>Разнообразие от <a href="https://comauto.bg/category/karti-pamet-i-flashki">флашки и карти-памет</a>, за да слушате любимата си музика.</li> </ul> <h4><strong>Или просто разгледайте тематични статии в блога ни:</strong></h4> <ul> <li><a href="https://comauto.bg/article/patuvane-s-kola-prez-lyatoto">Да се подготвим за пътуване с кола през лятото</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/premium-avtoaksesoari">Премиум автоаксесоарите, които си струва да използвате</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/zaryadno-za-akumulator">Зарядното за акумулатора - най-добрата грижа за автомобила през зимните месеци</a></li> <li><a href="https://comauto.bg/article/koy-lyubitelski-skener-za-avtodiagnostika-da-izbera">Кой любителски скенер за автодиагностика да избера?</a></li> </ul>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки